Gerrit van de Werken

Gerrit van de Werken

Ik ben Gerrit van de Werken en de “werkmachine” alsook “denktank” in de cd-handel. Van jongsaf aan enorm geinteresseerd in klassieke muziek in het algemeen, en het bespelen van toetsintrumenten (orgel, piano alsook accordeon).

Wat een hobby was, is uitgegroeid tot m’n werk. Ruim 25 jaar begeleid ik op orgel (t)rouwdiensten en kerkdiensten. Het geven van orgellessen is ook een onderdeel van m’n werk.

Maar die cd-handel is plotsklaps ontstaan in 2005, de oorsprong kunt u lezen in het verhaal van Annette.

Wat kleinschalig is opgezet, is uitgegroeid tot een behoorlijke klus!

Om het “oerwoud” aan cd’s enigszins overzichtelijk te houden, hebben we lang niet alle cd’s erin gezet die er in de wereld bestaan. Ongetwijfeld zoekt u een cd die er (nog) niet in staat, mail ons dan wat u zoekt want wij helpen u graag!

 

Annette van de Werken

Annette van de Werken

Ik ben Annette van de Werken en de eigenaar van Landgoed Gerianna, dus al die administratie die Gerrit tot stand brengt is mijn taak.

Landgoed Gerianna is aanvankelijk in 1998 ontstaan voor de verkoop van Landhuismode in een echte winkel in Werkendam. Die mode kwam uit Beieren en Oostenrijk. In onze streek is het dialect voor kleding: goed. Dus de naam Landgoed laat zich nu wel raden. Gerianna heeft betrekking op Gerrit en Annette.

Sinds 2008 verkoop ik breiwol en geef ik breicursussen/workshops.

Wij waren jaren kind aan huis in Duitsland en Oostenrijk voor de inkoop van mode, en Gerrit moest dan mee naar de beurs om zodoende samen inkopen te doen voor de winkel. Was er toevallig een cd-uitgever in de buurt, dan was Gerrit niet meer te houden natuurlijk.

Totdat er een uitgever vroeg of Gerrit cd’s wilde verkopen in Nederland, en toen ging het heel snel. Steeds meer uitgevers kwamen zich melden, steeds meer klanten kwamen. Websites werden gemaakt. En uiteindelijk gingen we zelf cd’s uitgeven. Dus ook als fotograaf ben ik al gestrikt voor de cd-booklets.

 

Jan-Willem van Braak

Jan-Willem van Braak

Ik ben Jan-Willem van Braak en ik woon in Wageningen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Johannus Orgelbouw in Ede. Naast deze functie ben ik koster van de Gereformeerde Gemeente van Wageningen. Het orgel heeft mijn hart. Van kinds af aan ben ik er mee vertrouwd. Bij Landgoed Gerianna denk ik mee achter de schermen, schrijf ik recensies en coördineer ik de eigen uitgaven op het label LG Organ Classics.